​LeBa/Josba päätti P16:n hienon kauden
P16 (s.2008-2009)Julkaistu: 31.03.2024 21.01

Kaikki hauska päättyy aikanaan, niin kävi Nibacos P16:n hienolle kaudelle. Kausi päättyi sinne, missä se alkoikin elokuun lopussa eli Jyväskylän Palokan koululle.

Pudotuspelikarsinnassa Nibacos joutui taipumaan hyvästä alusta huolimatta, kun nousujohteisen pelin pelannut LeBa/Josba osoittautui liian vahvaksi 6-8 (5-2, 0-3, 1-3) päättyneessä pelissä. Voiton ansiosta joensuulaiset jatkavat ensi viikonloppuna alkaviin varsinaisiin playoffseihin ja Nibacos saa keskittyä uuteen kauteen.

Nibacos tuli otteluun juuri niin kuin vain villeimmissä unelmissa voi. Ensimmäinen maali ensimmäisessä vaihdossa ja kun kello näytti 13.23, oli ”isännät” johdossa jo 5-1. Erän lopulla LeBa/Josba tuli maalin lähemmäksi vielä, joten toiseen erään lähdetiin 5-2-lukemista.

Toisen erän alkuun vieraat saivat puolestaan paremman alun ja osuivat avausminuutilla. Kun sitten vielä pelin puolivälin molemmin puolin vieraat osuivat, lähdettiinkin päätöserään tasalukemissa.

Päätöserän alussa vieraiden ylivoima tuotti tulosta, jonka Nibacos vielä kuittasi, kun pelimiesten kymppi polkaistiin käyntiin. Kauan ei peli tasalukemissa kestänyt, kun LeBa/Josba hyppäsi taas kuskin paikalle. Kaikkensa Nibacos laittoi peliin, mutta viimeisen vitosen alkaessa vieraat käyttivät jälleen ylivoimansa hyväkseen ja varmistelivat voittonsa.

Ottelu oli juuri niin tasainen kuin ennakkoon saattoi odottaa. Kaksijakoinen ottelu kallistui vieraille, jotka vauhdin saatuaan päällensä, eivät enää Nibacosta päästänyt mukaan peliin.

Nibacos kiittää kauden vastustajia hyvistä väännöistä ja toivottaa kaikille mitaleista pelaaville tsemppiä!

Mitä kaudesta jäi käteen?

Kaudesta jäi paljon positiivista käteen, vaikka se karvaan tappion kärsittyä ei siltä tunnukaan. Lähdimme haastamaan uusia vastustajia nuorella joukkueella ja huomasimmekin, että matka vei alkukarsinnan jälkeen SM-sarjaan.

SM-sarjassa kohtasimme monta hienoa ja kovaa vastusta, mutta mikä ilahduttavinta kaikkien kanssa saimme hyvät ja tasaiset väännöt aikaiseksi. Ja jos voitat yhtä monta peliä kuin häviät sekä kerään sarjasta 34 pistettä kasaan jääden runkosarjan voittajalle vain kahdeksan pistettä, niin hyvin kahlasimme SM-sarjan läpi. Kun vielä runkosarjan viimeisessä pelissä oli mahdollisuus nousta kuuden joukkoon ja suoraan playoffsehin, panosta kaudessa riitti loppuun asti.

Monta oppia rikkaampia ollaan, kun bussissa kohti Kokkolaa matkaamme. Aurinko nousee huomennakin ja halu harjoitella entistä laadukkaammin varmasti innostaa!

Pysykää kuulolla, meistä kuullaan vielä!