Mimmit juhli nousua Suomisarjaan!
Naiset IJulkaistu: 30.03.2024 13.49

Viime viikon sunnuntaina 24.3 pelattiin Suomisarjan karsintaturnaus Kokkolassa. Hollihakaan Mimmien vastustajiksi saapuivat Merikoski SBT ja Gunners Tampereelta. Turnauksen epistola oli selvä, kaksi parasta Suomisarjaan ja kolmanneksi jäänyt jatkaa pelejä II-divarissa.

Nibacos - Merikoski SBT 2 - 9 ( 1-6, 1-2, 0-1 )

Turnauksen avausottelussa vastassa oli Merikoski SBT. Tiedettiin, että vastassa on hyvin liikkuva joukkue, mutta pääsivät kyllä yllättämään meidät totaalisesti heti ottelun alussa. 23 sekunnin jälkeen kaivettiin ensimmäistä kertaa palloa Mimmien rysästä ja reilun kympin jälkeen oli jo 0-5 taulussa. Laihaa lohtua toivat Mette Weckstenin ( Emilia Kynnäs ) 1-5 sekä Mira Sikalan ( Sanni Rentola ) 2-7 kavennusmaalit, kun taululla olivat loppusummerin soidessa 2-9 tappio. Merikosken voiton arkkitehteinä olivat Edla Similä 3+3, Sara Haikola 2+3 tehoilla.

Mimmien leirin tunnelmat ottelun jälkeen: - Olihan aikamoinen startti ottelulle ja päivälle. Parempi joukkue voitti, ei jäänyt jossiteltavaa. Näkyikö tälläisten otteluiden puute, mitä ei kertaakaan omassa sarjassa kohdalle osunut, hyvää oppia mitä parannetaan. Oli kyllä liikkuva, fyysinen ja pallotaitava joukkue vastassa. Olisi voinut meillekin vähän pomppia, mutta Rouva Fortuna on puolelleen ansaittava. Ei muuta kuin nöyränä seuraavaa kohti.

Maalivahtien torjunnat: Nibacos Elli-Noora Kirsilä 4, Sanna Rantala 19 Merikoski SBT Elsa Lehto 16

Gunners - Nibacos 1 - 4 ( 1-2, 0-1, 0-1 )

Päivän toisen ja turnauksen päättävän ottelun juoni oli kummallekkin selvä. Mimmit hävisi Merikoskelle ja kun Gunners hävisi myös 6-0 Merikoskelle, niin ottelun voittajalle oli luvassa paikka Suomisarjaan kaudelle 24-25.

Mimmit olivat käsitelleet Merikoski tappion ja saivat aivan erilaisen alun ottelulle. Ajassa 2:46 Mette Wecksten ( Suvi Luomaranta ) huudatti Hollihaan kotiyleisöä viemällä Mimmit 1-0 johtoon. Lupaava alku sai jatkoa, kun ajassa 3:26 Keena Koskela ( Johanna Yli-Tokola ) siirsi Mimmit jo 2-0 johtoon. Erän lopussa Gunners ilmoittautui peliin mukaan, kaventamalla tilanteeksi 2-1 Juulia Lintulan maalilla.

Toisessa erässä maalipaikkoja siunaantui molempiin päihin, mutta maalivahdit Elli-Noora Kirsilä ja Niina Pyykönen ( Gunners ) jatkoivat hyviä otteitaan. Mutta kerran päästiin tuulettamaan, kun Suvi Luomaranta karkaa Mette Weckstenin syötöstä läpiajoon ja laittaa pallon hienolla harhautuksellaan Gunnersin maaliin. Toiselle erätauolle Mimmien johdossa 3-1.

Kolmanteen erään Mimmit saivat pallollisen pelaamisen päivän parhaimpaan kuosiin. 3-1 tilanteessa mentiin aina kohti viimeistä vitosta. Gunners otti aikalisän ja maalivahti pois hakien kavennusta yhden pelaajan ylivoimalla. Mimmit puolusti ja otti mustelmia palloista ja ajassa 40:00 Anski Sipilä ( Marjo Ilomäki ) vapauttaa tunnelmaa iskemällä puolesta kentästä Mimmien 4-1 maalin Gunnersin tyhjään maaliin. Loppu oli enää muodollisuus ja Mimmit pelasivat huolellisesti pallolla viimeiset minuutit kellosta ja kauden tavoite eli nousu Suomisarjaan varmistui 4-1 voitolla.

Tunnelmat pelin jälkeen Mimmien leiristä: - Pitkä ja odottava päivä ollut. Monenlaisten asioiden kanssa on tänäänkin painittu. Hienosti Mimmit käsittelivät aamuisen pelin ja tultiin rohkeana ja luottavaisena tähän peliin. Erilainen vastus oli tässä pelissä, vastaiskuilla rakensivat paikkansa, hyvin onnistuttiin pääsääntöisesti estämään ja loput hoiti Erppa maalissa. Täytyy antaa kiitokset joukkueelle, pitkä kausi on tehty töitä tätä hetkeä silmällä pitäen. Ja kun paikka oli toteuttaa tavoitteet, niin joukkue näytti sydämensä, ilmeensä ja tahtonsa. Upea joukkue! Takki on aika tyhjä, tähän tähdättiin ja Mimmit teki sen, mitä odotettiinkin. Ja kiitos upealle yleisölle, teitä oli paikalla ilahduttava määrä. Nyt pidetään vähän taukoa ja pelaillaan vain kerran viikossa, juhlitaan saavutusta sitten hieman myöhemmin.

Maalivahtien torjunnat: Gunners Niina Pyykönen 20 Nibacos Elli-Noora Kirsilä 15

Turnauksesta paikan Suomisarjaan kaudelle 24-25 varmistivat Merikoski SBT ja Nibacos! Onnea noususta myös Merikoski SBT!