C1-pojat jatkavat sm-karsintojen toiselle kierrokselle
Julkaistu: 21.08.2016 00.00

Nibacoksen C1-pojat jatkavat SM-karsintojen toiselle kierrokselle

Nibacoksen C1-pojat kävivät 20.8. Joensuussa pelaamassa SM-karsintaturnauksessa. Nibacoksen karsintalohkossa olivat oululaiset Merikoski SBT ja OLS.

Merikoski SBT - Nibacos 4-13 (1-5, 3-4, 0-4)

Ensimmäisessä ottelussa vastassa oli Merikoski SBT. Nibacos oli saapunut Joensuuhun jo edeltävänä iltana ja pelivire oli erinomainen. Hyvä pelivire näkyi heti ensimmäisestä vaihdosta alkaen aktiivisena pelinä ja luoden heti alusta lähtien painetta oululaisten maalille. Ajassa 5:01 Nibacos sirtyi ottelussa 1-0 johtoon Urho Koljosen maalilla, hienon syötön maaliin tarjosi Elliot Wingren. Vain reilu minuutti myöhemmin peliväline on jälleen oululaisten verkossa, maalintekijä Arttu Annala (syöttäjä Urho Koljonen). Ajassa 7:38 Nibacoksen kolmannen tekee puolustaja Niko Laukkonen Rasmus Rintalan hienosta pudotuksesta viivalle. Nibacoksen kolmannen jälkeen Merikoski ottikin aikalisän yrittäen kääntää kurssia. Aikalisä ei paljoa muutosta tuonut, kun ajassa 9:25 Robin Viklund vie Nibacoksen 4-0 johtoon (syöttäjä Alec Biskop). Ja lisää vain tulee. 11 minuutin pelin jälkeen Nibacoksen taitolaituri Elliot Wingren tekee 5-0 osuman Arttu Annalan syötöstä. Ajassa 13:38 Merikoski saa lohdutusmaalin, kun Nibacos innostuu hieman liikaa hyökkäämään. Lisämaaleja ensimmäisessä erässä ei tule, joten erätauolle mennään Nibacoksen mukavassa 5-1 johtoasemassa. Toisessa erässä Nibacos Nibacoksen peli hieman aaltoilee, mutta pelinhallinta säilyy ja Nibacos vie erän nimiinsä 4-3 lukemin. Toisessa erässä maalinteossa onnistuivat Jonathan Alitalo kahdesti ja Elliot Wingren kahdesti. Kolmannessa erässä Nibacos menee menojaan neljän lisämaalin turvin voittaen ottelun selvin 13-4 numeroin. Kolmannessa erässä Nibacos-maalit tekivät Niko Laukkonen, Emil Aho, Juuso Mäki sekä Elliot Wingren.

Nibacos - OLS 1-2 VL (1-1, 0-0, 0-0)

Toisessa ottelussa vastassa oli edelliskauden SM-pronssijoukkue OLS. Panoksena ottelussa oli lohkovoitto ja sitä kautta pääsy sunnuntaina pelattavaan SM-playoff-otteluun, jonka voittaja pelaa kaudella 2016-17 C1-poikien SM-sarjaa. Nibacos lähti otteluun tiiviillä puolustusasenteella, aktiivista hyökkäyspeliä unohtamatta. Peli lähti käyntiin lievällä OLS:n hallinnalla, mutta Nibacos onnistui kuitenkin myös luomaan ajoittain vaarallisia hyökkäyksiä oululaisten maalille. Ajassa 8:13 OLS onnistuu kuitenkin maalinteossa kiertolaukausesta, Nibacos-puolustajan ylipelattua omassa kulmassa. Vain minuutti myöhemmin ajassa 9:17 Nibacoksen Urho Koljonen tasoittaa ottelun Elliot Wingrenin hyvästä jätöstä. Lisämaaleja ottelussa ei nähtykään, joten pääsy sunnuntain otteluun pelaamaan SM-sarjapaikasta ratkaistaan rangaistuslaukauksilla. Rangaistuslaukausissa panos ja jännitys näkyy molempien joukkueiden pelaajissa. Ensimmäisistä viidestä laukauksesta onnistuu vain yksi pelaaja kummastakin joukkueesta, Nibacoksen rl-maalin teki Elliot Wingren ensimmäisenä laukojana. Kuudennessa parissa OLS onnistuu Nibacoksen laukauksen kilpistyessä tolpan sisäosaan. Näin ollen OLS jatkaa sunnuntain otteluun ja Nibacoksen C1-pojat saivat matkata lauantai-iltana takaisin Kokkolaan valmistautumaan SM-karsintojen toiselle kierrokselle. Ottelu OLS:aa vastaan oli Nibacokselta erittäin hieno taistelu jossa OLS saatiin hyvin pidettyä poissa vaarallisimmilta maalintekosektoreilta. Ottelu oli vauhdikas ja kolmannessa erässä OLS oli ottelussa hallitsevampi osapuoli. Myös Nibacos onnistui ottelussa luomaan hyviä maalintekopaikkoja ja peliväline kävi pariinkin otteeseen OLS:n ylärimassa. Nibacos peitti oululaisten laukaukset hyvin ja läpi menneet laukaukset torjui erinomaisen ottelun pelannut Nibacos-vahti Aleksi Koskela.

Nibacoksen C1-poikien taival SM-karsinnoissa jatkuu jo tulevana Venetsialaisviikonloppuna. Tällöin jaossa on vielä 4 paikkaa SM-sarjassa sekä 12 paikkaa ikäluokan 1. divisioonassa. SM-karsintojen toisella kierroksella pelataan näistä paikoista neljän joukkueen lohkoissa, joista kaksi parasta selvittää tiensä valtakunnallisiin sarjoihin. Nibacoksen kanssa samassa lohkossa ensi viikonloppuna ovat TPS (Turku), Oilers Sininen (Espoo) sekä SB Vaasa.