Miehet, Miesten Suomen Cup

Nibacos Miehet edustus - Blue Fox  5 - 4

Kampushalli

Nibacos voitti Blue Foxin cupissa

Miesten edustusjoukkueen cup-taival jatkui sunnuntaina 3.kierroksen ottelulla Kampushallilla. Vastaan asettui IBF Blue Fox Uusikaarlepyystä. Tiukkojen vaiheiden jälkeen miehet raivasivat tiensä jatkoon, kun ottelu päättyi luvuin 5-4.

Siniset saavat otteluun onnistuneen alun Jori Heikkilän maalatessa Ville Känsälän tarjoilusta 1-0 johtomaalin ajassa 1:41. Erän puolessavälissä vieraat tulevat tasoihin Christoffer Lassanderin osumalla. Isännät asettuvat kuitenkin jälleen johtoon 15 minuutin kohdilla, kun Timo Salo viimeistelee ensin 2-1 osuman Jaakko Huopana syötöstä ja reilun minuutin päästä siniset karkaavat 3-1 erätauko johtoon Foxin omalla maalilla. Ensimmäisessä erässä Jari Koski-Vähälä nappaa 7 torjuntaa ja Blue Foxin Anton Kronqvist torjuu 8 kertaa.

Toisessa erässä kotijoukkue sortuu jäähyilyyn. 22:42 Vertti Hyyppä lähtee istunnolle estämisestä, mutta Foxit eivät tästä onnistu rankaisemaan. 27:01 vierailija tulee kuitenkin maalin päähän Johannes Vähäkankaan iskiessä 3-2 osuman Mikael Nyvallin syötöstä. 31:03 Arttu Harju ottaa kaksiminuuttisen, syynä mailan painaminen tai sitominen. Tästä Foxit kiittävät ja Anton Kallvik naulaa pelin 3-3 tasalukemiin. Vielä 35 minuutin kohdilla Kasper Harju ottaa jäähyn estämisestä ja Blue Fox rankaisee tästä johtomaalin muodossa, maalarina Didrik Lillas ja syöttäjän Mathias Kalander. Vieraat lähtevät myös 3-4 johdossa erätauolle. Koski-Vähälälle ja Kronqvistille molemmille 5 torjuntaa.

Viimeisessä erässä siniset lähtevät päättäväisesti taka-ajamaan sinikettuja. Jahti tuottaa toivottua tulosta viimeisen kympin aikana, kun ajassa 54:43 Toholammin pitkä ja hoikka poika Jukka Keskisipilä tuo siniset tasoihin Salon tarjoilusta. Tässä vaiheessa jalkaa on turha nostaa kaasulta ja vajaan puolen minuutin päästä verkko heiluu jälleen Kronqvistin selän takana, maalarina toistamiseen Jorsti Heikkilä. Tässä vaiheessa vieraiden eväät ovat syöty jo siinä määrin, ettei kiri tasalukemiin enää onnistu ja Nibacos jatkaa matkaansa cupin 4.kierrokselle. Koski-Vähälälle 8 torjuntaa ja Kronqvistille 3 torjuntaa.

-Ensimmäinen ja kolmas erä olivat meiltä pääosin ehjää peliä, mutta toinen erä ja jäähyt sotkivat meidän kuvioita hetkeksi. Hyvän 60-minuuttisen kanssa on vielä tekemistä, mutta taistelutahto oli mallillaan, mistä kertoo varmasti kiriminen rinnalle ja ohi viimeisen 10 minuutin aikana, kommentoi Toni Paloaho taiston tauottua.

Miesten seuraava vastustaja Suomen Cupissa selviää tulevana viikonloppuna, kun KosKri Oulusta ja Santa’s United Rovaniemeltä pelaavat oman 3.kierroksen ottelunsa, josta voittaja tulee sinisten tanssipariksi. Sitä ennen onkin hyvä saapua Kampushallille seuraamaan sarjakauden avausta Seinäjoen Konnia vastaan tulevana perjantaina.